T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Aday Öğrenci

ADAY ÖĞRENCİMİZ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ


Okulumuzun vizyonunda da belirtildiği gibi,yetenekleri ve becerileri doğrultusunda tercihlerle bölümlere seçilen mevcut teknolojik bilgilerle donatılmış,mesleğiyle ilgili projeler üretebilen tasarımcı,girişimci,insani değerlere sahip meslek elemanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.Aşağıda sizin için Mesleki Tanıtım,Rehberlik ve Yönlendirme çalışmaları kapsamında okulumuzun özelliklerinden bahsedeceğiz;

 

1.Okul Tanıtım Videomuz için TIKLAYINIZ. 

 

2.Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası iş birliğinde, okullarda eğitimi verilen meslek alanlarını sektörle birlikte belirlemek, tasarlamak ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim İş Birliği" protokolü 25/01/2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Okulumuz bu kapsamda Özel Program Uygulayan Proje Okuludur. 

 

3.Okulumuzun Program Türleri: 

• Merkezi Sınavla-Anadolu Meslek Programı(AMP)-Elektirik/Elektronik Teknolojisi Alanı

• Mahalli Yerleştirme ile(Sınavsız)- Anadolu Meslek Programı(AMP) 

 

4. Okulumuzda bulunan Alanlarımız için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz-Bölümlerimiz modülünden ulaşabilirsiniz.


5. Okulumuzdaki Alanlara ait dallar ve özellikleri için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz-Bölümlerimiz modülünden ulaşabilirsiniz.


6. Okulumuz Eğitim Öğretim Şekli ''Tam Gün Tam Yıl'' kapsamında olup Normal Eğitim uygulanmaktadır.  

 

7. Okulumuz Öğrenci Türü olarak ''Karma Eğitim-(Kız ve Erkek)''uygulanmaktadır.  

 

8. Okulumuz Pansiyon Bilgileri için TIKLAYINIZ. 

 

9.Ulaşım imkanları için TIKLAYINIZ.  


10.Tanıtım ,rehberlik veya yönlendirme için iletişim numaramız 212-7277979  


11.Okula kayıt için gereken koşullar ;   

Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının %40'ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan/dala doğrudan kayıt edilirler.  AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenebilir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilir. 9 uncu sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerin AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir.

 

10. Öğrencilerimizin Staja Gönderildiği Kurumlardan Bazıları Alfabetik Sıra İle Şöyledir ;Arçelik A.Ş, Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Hobi Egzozyedek Parça San. Ve Tic. Ltd. Şti., İlgen Vidasanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. , İski-İşletmeler Dairesi Başkanlığı, İstanbul Su Ve Kanal.İdare Genel Müdürlüğü, Kale Yapıdenetim Ltd.Şti, Marmara Makina Kalıp Müh.Ve Mümes San Ve Tic A.Ş., Mercedes-Benz Türk A.Ş., Mesan Kilit A.Ş, Mesan Plastik San Ve Tic Ltd Şti, Sanovel İlaç San.Ve Tic.A.Ş, Sarten Ambalaj San.Tic.A.Ş., Silivri Belediyesi, Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi  

 

12. Staj/Beceri eğitimi bilgileri için TIKLAYINIZ.  

 

13. Alan bazlı okutulacak dersleri ve saatleri gösteren haftalık ders çizelgeleri için TIKLAYINIZ.  

 

14. Okulumuzda Yürütülen Proje ve Protokoller için TIKLAYINIZ.


15. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma imkanları için TIKLAYINIZ.  Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası tercih edebilecekleri Yükseköğretim Programları için TIKLAYINIZ.


16. Ulusal /Uluslar arası yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarımız için TIKLAYINIZ.  


17. Yükseköğretime yerleştirme oranlarımız için TIKLAYINIZ.  

 

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-Okul forması tüm öğrencilerimiz için standarttır, örnek için TIKLAYINIZ.

-Okula kayıt esnasında Veli Sözleşmesi yapılacaktır.

-Öğle aralarında öğrenci çıkışına izin verilmemektedir.

-Alana yerleşmesi kesinleşen öğrencilerden Sağlık Raporu istenecektir.  

-Öğrenci velisi iletişim numarasını okul idaresine bilgi verecektir aksi halde sorumluluk veli ye aittir.

                                                                

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 25.07.2022 13:50 - Görüntülenme: 1865
  Beğen | 53  kişi beğendi