Bilişim Teknolojileri Alanı

19-05-2020

SEKTÖREL TANITIM

Bilginin katlanarak artması, sürekli yenilenmesi, bilgisayar ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler dünyada globalleşmeyi sağlarken, her alanda bu gelişmeye uygun düzenlemeler ve yapılanmalar zorunlu olmuştur. Özellikle son 20 yıllık süre zarfında bilgisayar her alanda kullanılmaya başlanmış ve tüm bilim alanlarının hızla gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eğitimden tıbba, astronomiden uzay bilimlerine, maliyeden bankacılığa kadar pek çok alanda yaygınlaşarak vazgeçilmez unsur olmuştur. İşte günlük hayatta bu kadar yaygın bir sahada kullanılan bilgisayarın, hizmet üretebilmesi için, bizzat kendisine problemleri çözme yeteneği kazandırılması gerekir. Bu da programlama ile yani yazılım ile mümkündür.

Bilişim Teknolojileri bölümünde öğrencilerimiz hayatın her alanında kullanılabilecek, işlevsel programları istenen dilde ( C#.NET, Visual Basic.NET, PHP, ASP.NET) yazar, hatalarını giderir, internet üzerinde çalışan uygulamalar geliştirir, birçok paket programı rahatlıkla kullanır hatta hiç görmediği bir paket programın kullanılmasını çok kısa bir sürede öğrenir. Günümüzde kullanılan işletim sistemlerini tanır, kurar ve çalıştırır. Her türlü donanıma sahip bilgisayarın montaj, arıza tespiti ve onarımını yapar. Bir işyerinin ihtiyacı olan bilgisayar ağını tasarlar, planlar, maliyet hesabını yapar ve sistemi devreye sokar. Oluşabilecek iletişim hatalarını giderir.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı 1995-1996 eğitim-öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar ve Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü olarak faaliyete geçmiştir. İlerleyen yıllarda sistemin gereksinimi olarak Bilişim Teknolojileri Alanı adını almıştır.

Meslek liselerinde Bilişim Teknolojileri Alanında 4 dal bulunmaktadır.

Bunlar: Veri Tabanı Programcılığı, Web Programcılığı, Teknik Servis ve Ağ İşletmenliğidir.

Okulumuzda bu dallardan ;

Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Mezun olan öğrencilerimizin kariyerlerini sürdürebileceği alanlar;

-        Bilgi İşlem Departmanı olan her türlü firmalar

-        Yazılım Geliştirme Firmaları

-        Ağ Yönetim Firmaları

-        Teknik Servisler

-        Bio Medikal

-        Veri Bilimciliği

-        Veri Yönetim Sistemleri

-        Veri Güvenlik Sistemleri

-        Grafik Tasarım Firmaları

-        Bankalar

-        E-Ticaret Firmaları

-        Radyo ve Televizyon Şirketleri

-        Kamu Kurumları

Mezun olan öğrencilerimize verilen belgeler

-        Diploma

-        İş yeri Açma Belgesi

-        Europass Belgesi

*****Bu Bölümden mezun olan öğrecilerimiz Lisans(4 Yıl) ve Önlisans(2 Yıl)  gidebilecekleri Yükseköğretim Programları ile ilgili detaylı bilgiye Web Sitemizdeki Rehberlik butonundan ulaşabilirsiniz.

ALAN ÖĞRETMENLERİMİZ

AD SOYAD