Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

19-05-2020

SEKTÖREL TANITIM

Elektrik-elektronik sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar, ülkemizde;

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı okulumuzun 1994 yılında eğitime başlayan ilk bölümüdür.

Alanımız proje okulları kapsamında lgs sınavı ile ve anadolu meslek lisesi kapsamında iki farklı yöntemle öğrenci almaktadır.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Programında;
1. Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü

Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalında evlerin, işyerlerinin ve sanayi tesislerinin elektrik tesisatları ve bu sistemlere enerji sağlayan kuvvet ve kumanda panolarının üretim, montaj, bakım ve onarımı konularında eğitim verilmektedir.

2. Endüstriyel Bakım Onarım
 Endüstriyel Bakım Onarım dalında abrika, atölye vb. işletmelerde kullanılan elektrik makinaları, elektrtik-elektronik kontrol sistemleri, pnomatrik ve elektropnomatik sistemlerin üretim, montaj, bakım ve onarımı konularında eğitim verilmektedir.

İSTİHDAM( ÇALIŞMA) ALANLARI
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Elektrik tesisatçılarında,

2. Elektrik pano kurulum atölyelerinde,

3. Asansör ve yürüyen merdiven teknik servisler

4. Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,

5. Haberleşme ve iletişim cihazları teknik servislerinde,

6. Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde,

7. Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde,

8. Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,

9. Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,

10. Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb.

yerlerde çalışabilirler.

MEZUN OLDUĞUNDA ALACAĞI BELGELER

1. Diploma

2. Ustalık belgesi ile eşdeğer işyeri açma belgesi

3 Avrupa ülkelerinde mesleki yeterlilik geçerliliği olan europass belgesi

*****Bu Bölümden mezun olan öğrecilerimiz Lisans(4 Yıl) ve Önlisans(2 Yıl)  gidebilecekleri Yükseköğretim Programları ile ilgili detaylı bilgiye Web Sitemizdeki Rehberlik butonundan ulaşabilirsiniz.

ALAN ÖĞRETMENLERİ

AD SOYAD