T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Makine Teknolojileri Alanı

19-05-2020

 

    SEKTÖREL TANITIM

SARTEN Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, okulumuzun Silivri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, Makine Teknolojileri  Alanı için bir atölye binası yapmış,  makine teçhizat donanımını da karşılayarak 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren hizmete girecek şekilde düzenlenmiştir.

Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarda makine imalatı işlemlerinde yapma, kalıplama teknikleri, saç metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalat yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaların çizimlerini yapma, makinelerin temel ve onarımını yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun, üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde, sektördeki kalifiye eleman ihtiyacı fazladır. Dolayısıyla iş istihdamı sıkıntısı söz konusu değildir. Alanda çalışanların gelir seviyeleri, ülke standartlarına göre daha iyi düzeydedir.



Alanın Altında Yer Alan Dallar

  • Endüstriyel Kalıp
  • Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı
  • Makine Bakım ve Onarım

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda" başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Ayrıca sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, makine teknolojisi ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler. Bu mesleklerdeki elemanlar fabrikalarda, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Tasarım büroların da bilgisayar ortamında, imal edilecek makine ekipmanlarını iki ve üç boyutlu olarak tasarlarlar. Tasarlanan makine veya sınai tesis ekipmanlarını imalat atölyelerinde CNC tezgâhlarında imal ederler. Makine teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamu veya özel sektöre ait işletmelerde (otomotiv, gemi, uçak, sınai tesisler) çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler. CNC mekanik imalat atölyelerinde, kalıp ve prototip yapan imalat hanelerde, imalat ve komple resimlerin tasarlanıp çizildiği bürolarda, mekanik bakım atölyelerinde, mermer ve model imalatı yapan işletmelerde iş bulabilirler.

 

 *****Bu Bölümden mezun olan öğrecilerimiz Lisans(4 Yıl) ve Önlisans(2 Yıl)  gidebilecekleri Yükseköğretim Programları ile ilgili detaylı bilgiye Web Sitemizdeki Rehberlik butonundan ulaşabilirsiniz.

 

ALAN ÖĞRETMENLERİ

AD SOYAD GÖREVİ

Yahya ÜNVER

Alan Şefi

Ersin BİTİŞİK

Atölye Şefi

Tuncay KURT

Atölye Şefi

Semih YILMAZ

Atölye Şefi

Orhan DOĞANAY Atölye Şefi
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2014 - Güncelleme: 13.04.2021 15:42 - Görüntülenme: 4494
  Beğen | 25  kişi beğendi