Okul Rehberlik Servisimiz

REHBERLİK SERVİSİ NEDİR?

Rehberlik servisi,  öğrencilerin kişisel, eğitsel ve mesleki alanlarda gelişimlerine rehberlik etmeyi amaçlayan; bu amaçla öğrenciyi merkeze alarak, öğretmen, veli, okul idaresi ve diğer kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde olan bir eğitim kurumu birimidir.

OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZ

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak amacımız, gençlerimiz gelecek yaşamlarına hazırlanırken, onları en başta anlamak, gençlik döneminin sorunlarıyla baş etmelerine yardımcı olmak ve bu süreçten çıkarken meslek yaşamına hazır, mutlu ve özgüvenli birer birey olmalarına rehberlik etmektir. Bu rehberlik hizmetini sürdürürken okulumuzdaki tüm öğretmenlerin, okul idarecilerinin, velilerimizin ve en önemlisi de öğrencinin kendisinin yardımına ihtiyaç duyarız. Çünkü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yalnızca danışman (rehber öğretmen) ile danışan (öğrenci) arasında kurulan bir bağın ötesinde; danışanın içinde yetiştiği, bulunduğu ve geleceğini sürdüreceği toplumun bireylerinin de etkili olduğu bir süreçtir.

Rehber Öğretmenler olarak sorumluluklarımız öğrencilerimizin her alanda gelişimine katkıda bulunmak paydasında birleşir. Bu amaçla, okul içinde ve dışında bazen rehberlik servisi olarak bazen de tüm öğretmenlerimizi kapsayacak şekilde bir takım planlı faaliyetler yürütürüz. Bu faaliyetlerin eğitim öğretim yılının başında planlanan kısmına yıllık çalışma takvimimizden ulaşabilirsiniz.  Yıllık çalışma takvimimizde bulunan

·        Oryantasyon ve Okula Uyum Çalışmaları

·        Öğrenci Profili Belirleme Programı uygulamaları

·        Öğrenci Devamsızlık Nedenleri Anketi Uygulamaları ve devamsızlık takipleri

·        Öğrenci Başarısızlık Nedenleri Anketi Uygulamaları

·        Öğrenciyi İlgilendiren Yönetmelikler Hakkında Bilgilendirme

·        Risk Grubu Öğrenci Rehberliği,

·        Ergenlik Dönemi Bilgilendirme Eğitimi,

·        Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi,

·        Verimli Ders Çalışma Teknikleri,

·        Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Bilgilendirmeleri,

·        Meslekler Hakkında Bilgilendirme,

·        Sınav Kaygısı ve Stresle Başa Çıkma,

·        İhmal ve İstismardan Korunma Yolları…

Çalışmalarının yanı sıra yıl içerisinde okulun ve paydaşların olanaklarına göre şekillenen üniversite gezileri, veli seminerleri ve veli ev ziyaretleri planlanmaktadır.

Pınar ÖNER                            Eda BİLGİÇ

Psikolojik Dnş./ Rehber Öğrt.          Psikolojik Dnş./Rehber Öğrt.

Yayın: 21.12.2017 - Güncelleme: 07.11.2019 16:11 - Görüntülenme: 686