T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki Açık Öğretim Lisesi

 

MESLEKİ AÇIK ÕĞRETİM LİSESİ ( MAÖL) NEDİR?

      Endüstriyel alanlarda kurslar yoluyla, en az ilköğretim okulu mezunu gençlere meslek kazandırmak, mesleklerinde gelişmek isteyenlerin meslekî bilgi ve becerilerini yeni teknolojilere paralel olarak geliştirmek gayesi ile kurulmuş yaygın endüstriyel teknik eğitim kurumlarıdır.

        Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde( MAÖL)  AÖL(Açık Öğretim Lisesi) 'den farklı olarak, yüzyüze eğitim denen ve örgün okullarda bizzat öğretmenlerden meslek derslerini almak gerekir. Kültür (ortak) dersleri içinse tıpkı AÖL'de olduğu gibi yılda 3 kez sınava girilir.

       Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt işlemleri, Milli Egitim.Bakanlığının htpp://maol.meb.gov.tr internet adresinde yayımladığı iş takvimindeki tarihler doğrultusunda yapılır.Bu tarihler dogrultusunda MAÖL' e kayıt yaptırmak isteyen oğrenciler,  kayıt olabilmeleri için gerekli  belgelerin ve şartların neler olduğunu bizzat okula gelerek  bilgi almaları gerekmektedir.

      İlköğretim../ortaokul mezunu veya lise ara sınıfından ayrılmış bir öğrenci öğrenim durum belgesi  ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıranlar 6 dönemde, Lise diploması ile kayıt yaptıranlar lise diplomalılardan en az 8 (sekiz) kişilik grup oluşması halinde 4 dönemde, grup oluşmaması halinde diğer guruptaki öğrencilerle devam etmeleri durumunda 6 dönemde biter. Öğrencinin 10.sınıf tan başlayarak yüz yüze ders alabilmesi için  AÖL'de en az iki dönem aktif öğrenci olması gerekir.

         Yüz yüze eğitim ile alınması gereken alan/dal derslerinde devam mecburiyeti vardır. Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsılık hakkı  vardır.    

        Bu bilgiler doğrultusunda okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Programında toplam 53 öğrenci yüz yüze eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz okulumuzda  yüz yüze derslerini  haftaiçi saat 17.00- 21.30 arasında almaktadır.

******Okulumuzda yüz yüze eğitim verilen alan ve dallarımız şunlardır:

  1. Elektrik-Elektronik Teknolojielri Alanı – Endüstriyel Bakım ve Onarım Dalı

Mevcut Sınıflar: 11 ve 12. Sınıf

  1. Mobilya Teknolojisi Alanı – İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi Dalı

Mevcut Sınıflar: 10. ve 12. Sınıf

  1. Bilişim Teknolojileri Alanı – Ağ İşletmenliği Dalı

Mevcut Sınıflar: 12.sınıf

    4.Metal İşleri Teknolojileri Alanı

         Mevcut Sınıflar: Bu alanda yüz yüze eğitim alan öğrencimiz yoktur.

    5. Makine Teknolojileri Alanı

       Mevcut Sınıflar: Bu alanda yüz yüze eğitim alan öğrencimiz yoktur.

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

 1. Öğrenci her dönem okul merkezinden kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Silik ve Donuk durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerinden başarılı olsa bile bu derslerin kredilerini hak etmiş sayılmazlar.

2. Yüz yüze eğitimde derslere devam zorunludur. Okulun eğitim-öğretime açık olduğu dönem içinde, her ders için öğrencinin 1/4 (% 25) oranında devamsızlık hakkı vardır. Bu devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.

3. Öğrenci her dönem okulumuza gelerek yeni döneme devam edeceğini bildirmek ve kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilemeyen öğrencilere o dönem için ders verilmez.

4. Yüz yüze eğitim-öğretim örgün eğitim ile başlar. Yeni Kayıt İşlemleri sadece Eylül döneminde yapılmaktadır. Bu tarihten sonra okulumuza gelen öğrencilerin geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

5. Okul bina ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Sigara içenler hakkında 4207 Sayılı yasaya göre işlem yapılır ve disiplin cezası uygulanır.

6. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.

7. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.

8. Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.

9. Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunan öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 54.Maddesi uygulanır.

 

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 1. Kültür dersleri öğrenciler tarafından maol.meb.gov.tr adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, test sınavına, maol.meb.gov.tr adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını kayıt yaptırdığı okul merkezinden alır.

2. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsılık hakkı vardır.

3. Yüzyüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.

4. Kurallara uymayan öğrenci için gerekli disiplin işlemi ve okuldan ayrılma işlemi yapılır.

 

Okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüzyüze Eğitim programı uygulanmaktadır.

Kayıt yaptıracak olanların müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

 HESAP NUMARALARI

Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Mesleki Açık Lise Temrinlik Hesabı

İBAN NO : TR89 0001 2009 7550 0016 0004 09

Hesap No  : Silivri Halk Bankası – 16000409

 

 

Silivri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Okul Aile Birliği Hesabı

İBAN NO : TR17 0001 2009 7550 0016 0001 53

Hesap No  : Silivri Halk Bankası -  16000153

 

 

Eğitim Teknolojileri Genel Md.Hs.

Halk Bankası-Ziraat Bankası-VakıfBank

 

 

Ayrıntılı Bilgi için;TIKLAYINIZ

WebSite Giriş:http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.02.2015 - Güncelleme: 24.11.2023 16:22 - Görüntülenme: 8910
  Beğen | 11  kişi beğendi