Okulumuzun Tarihçesi

Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1994 yılında Elektrik Bölümü'nün açılmasıyla eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

1995-1996 eğitim-öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar ve Meslek Lisesi Bilgisayar bölümleri faaliyete geçmiştir. 1996-1997 eğitim-öğretim yılında Metal İşleri Bölümü, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Mobilya Dekorasyon Bölümü ve 1999-2000 yılında da Yapı Ressamlığı Bölümü faaliyete geçmiştir.2006-2007 eğitim-öğretim yılında okulun ismi "Silivri Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi" olarak değişmiştir. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı faaliyete geçmiştir. Okulumuzun adı 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında MEB tarafından Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında ek atölye binası yapılması için Silivri İşadamları Derneğinden (SİAD) destek istenmiş ve toplantılar yapılmıştır. Bu toplantılar sonucu SARTEN firması tarafından 5 Eylül 2013 tarihinde Makine teknolojisi atölyesi yapımına başlamıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 34 öğrenci ile Makine Teknolojileri Alanı faaliyete geçmiştir.

Matbaa teknolojileri atölyesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 10.sınıf seviyesinde 25 öğrenci ile açılmıştır.

Okulumuzun yüzölçümü bahçe alanı dâhil 25000m² dir. Okulumuzda 48 öğrenci kapasiteli pansiyon bulunmaktadır. Okul pansiyonumuzda öğrencilerimizin temizlik, etüt, yeme içme ve dinlenme ihtiyaçları karşılanmaktadır.Her gün belletici öğretmenler nöbetçi kalarak öğrencilerimizle ilgilenmektedirler.

Okulumuz binaları deprem dayanıklılık testine tabi tutulmuş ve yapılan testler sonucu atölye ve pansiyon binalarının onarımına, dersliklerin olduğu binanın ise yıkılıp yeniden inşasına karar verilmiştir. Pansiyon ve atölye binaları depreme karşı güçlendirilmiş. Dersliklerin olduğu eski bina yerine çok daha büyük ve günümüz koşullarına uygun yeni bir bina inşa edilerek, 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında inşası tamamlanarak eğitime başlamıştır. Yeni binamızda kütüphane, toplantı salonu, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, beden eğitimi odası, kantin bulunmaktadır.

Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası iş birliğinde, okullarda eğitimi verilen meslek alanlarını sektörle birlikte belirlemek, tasarlamak ve mezunların niteliğini artırarak iş hayatına hazırlamayı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim İş Birliği" protokolü 25/01/2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.Protokol için TIKLAYINIZ.Bu kapsamda, İstanbul Sanayi Odası'nın protokol yürütme kurulu temsilcileri okulumuz ile eşleştirilmiştir.

Okulumuz protokol yürütme kurulu temsilcileri şöyledir(Alfabetik Sıra);

ELEKTRA ELEKTRONİK Genel Müdürü Armağan ŞAKAR,BİMED TEKNİK ALETLER SAN.VE TİC.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan MERTÖZ,SARTEN AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki SARIBEKİR

Okulumuza 03/11/2020 tarihinde hamimiz olan SARTEN AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.  tarafından Çok Amaçlı Salon kazandırılmış olup aynı tarihte İl Komisyon Kararı ile okulumuz adı Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 08.07.2013 - Güncelleme: 05.04.2022 16:26 - Görüntülenme: 5864